Meer informatie over het onderzoek naar long-covid

Lees meer

Nieuw behandeltraject 
In het spierlab van de Vrije Universiteit kijken onderzoekers door de microscoop naar veranderingen in het spierweefsel van patiënten met long-covid. Ook wordt in hun bloed gezocht naar een verklaring voor de verergering van hun klachten bij inspanning. Wüst werkt hierbij nauw samen met clinici, immunologen en pathologen in Amsterdam UMC en elders in Nederland. Hun doel is om zo snel mogelijk tot een behandeltraject te komen om spiergerelateerde klachten van patiënten met het post-covid-syndroom te verminderen.

Meer onderzoek en vergroting maatschappelijke impact
Er wordt niet alleen gekeken naar de oorzaak van spiergerelateerde klachten, maar ook naar mogelijke handvatten voor behandelingen. Door de spiergerelateerde klachten beter te begrijpen en gerichte medicatie in te zetten, hopen de onderzoekers de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Op deze manier leveren zij met hun onderzoek een directe bijdrage aan de maatschappij.

Beluister de Podcast van NPO Radio 1 De Jortcast met Rob Wüst:

Om zo snel mogelijk resultaten te bereiken, is een crowdfundingsactie gestart. Help onze wetenschappers en draag bij aan het onderzoek om het post-covid-syndroom beter te begrijpen en patiënten met long-covid te kunnen behandelen. Hartelijk dank voor uw steun!

Sluiten

Met het afronden van de donatie ga ik akkoord met de Privacyverklaring VU Fondsenwerving.