Steun het VUfonds en draag bij

Al sinds haar oprichting staat de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) voor waardegedreven onderwijs en onderzoek. We hebben alles in huis om samen met onze wetenschappers en studenten bij te dragen aan een betere wereld voor mens en planeet. Maar wil je als universiteit een verschil maken, dan is de steun van particulieren tegenwoordig onmisbaar.

Dit is dan ook de reden dat de VU en VUvereniging samen het VUfonds hebben opgericht en daarmee teruggaan naar de filantropische basis van de universiteit. Met het VUfonds doen wij een beroep op iedereen die de VU een warm hart toedraagt en het belang onderschrijft van onderzoek dat daadwerkelijk kan bijdragen aan die betere wereld

Lees meer

Wij zetten vier doelen in de etalage:

Onderzoek naar long-covid

Veel mensen kennen in hun omgeving wel iemand die te maken heeft met langdurige klachten na corona. Vaak kunnen patiënten met het zogenoemde post-covid-syndroom, ook wel long-covid genoemd, langere tijd niet functioneren zoals voorheen. Het post-covid-syndroom vormt hiermee een belangrijk probleem voor de samenleving.

Oekraïense en Russische studenten in nood

De Vrije Universiteit Amsterdam is geschokt door de Russische inval in Oekraïne. Wij zijn diep bezorgd over de dramatische situatie en ontwikkelingen in Oekraïne. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor alle getroffen studenten en onderzoekers, ongeacht hun afkomst of nationaliteit.

 

Vluchtelingenstudenten

Vergeleken met studenten die in Nederland zijn geboren en opgegroeid, hebben vluchtelingstudenten het meestal een stuk lastiger. Zij beschikken vaak niet over het netwerk of de juiste middelen om zorgeloos te kunnen studeren. Met relatief kleine studiebeurzen, om bijvoorbeeld studieboeken of een laptop aan te schaffen, zijn deze studenten al snel geholpen. Helpt u mee om onze vluchtelingstudenten een financieel steuntje in de rug te geven? 

 

Erfgoed

De erfgoedcollecties van de Vrije Universiteit Amsterdam vertegenwoordigen de bijzondere culturele identiteit van onze universiteit. Ze zijn een rijke bron voor onderwijs en onderzoek, bieden context voor wetenschappelijke ontdekkingen en dragen bij aan de academische waarden van de VU.

 

VU Fonds algemeen

Met de jaarcampagne van het VUfonds krijgt u ieder jaar de kans om bij te dragen aan belangwekkend onderzoek, initiatieven op het gebied van onderwijs en de aanschaf en het behoud van bijzondere items voor de erfgoedcollecties van de VU.

 

 

 

Sluiten

Met het afronden van de donatie ga ik akkoord met de Privacyverklaring VU Fondsenwerving.